Dla mnie biografia Behemotha za 5 dych była droga ;P Wyhaczyłem za pół tego licząc przesyłkę

Photobook Moonspella kupiłem dopiero ze dwa lata po wydaniu; czekałem na wersję pdf ale potem doszedłem do wniosku że to będzie fajny item w kolekcji

tylko jeszcze autografy trzeba zdobyć

Behemoth miał prawie 400 stron, nie? Książka o Opeth będzie miała tylko 208, w tym zdjęcia. Cena 236zł jest bardzo wysoka, jak za przedmiot kolekcjonerski a nie biografię kapeli. Najwyraźniej celowana jest do starszych, zamożnych fanów ze Stanów czy Niemiec

Z tego co czytałem na podlinkowanej przez Jacka stronie wydawnictwa nie będą jej sprzedawać w realu i nie przewidują przecen w późniejszym czasie. Czyli wyglądałoby na to, że jedyną opcją na tańszy zakup byłoby zdobycie jej z drugiej ręki od kogoś kto nie wie, co sprzedaje

Bo inaczej może być nawet drożej

Ewentualnie może jakiś Szwed z Pir*teB*y sie tym zajmie i udostępni

Zawartość dla fana zespołu niewątpliwie ciekawa, gdybym był np. dobrze zarabiającym informatykiem to już bym ją miał zamówioną

Przynajmniej edycja nie-super-wypasiona nie będzie limitowana, więc się nie wyczerpie. Powychodziły w Polsce biografie Slayera, Vadera czy Behemotha, więc może i na Opeth by się ktos pokusił. Ale nie wiem czy wydawca wersji angielskiej by się zgodził, może dopiero za kilka lat?
Ostatecznie można napisać mail w imieniu fanklubu i spytać o zniżkę, najwyżej nie odpiszą
Kupić kilka, zamówić w jedno miejsce i oszczędzić na przesyłce? Ale nie widzę zainteresowanych...Albo, [pomysł ekstremalny], zrobić ściepę od znanych użytkowników. Ktoś dałby większość forsy (np. skromny ja), a reszta dofinansowała resztę i w zamian za to dostała pocztą książkę do przeczytania na np. miesiąc. Tylko trzeba by mieć pewność że dany delikwent książkę prześle dalej a nie zapadnie się z nią pod ziemię tłumacząc że poczta zgubiła. I że jej nie zniszczy przy czytaniu.[/pomysł ekstremalny]