Author Topic: Seriale  (Read 48142 times)

0 Members i 1 Gość przegląda ten wątek.

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
Odp: Seriale
« Reply #300 on: 2018-03-23, 10:06:51 »
Nowy serial na Canal+ "Kruk. Szepty słychać po zmroku"
Wczoraj pierwszy odc. i powiem szczerze, że zapowiada się baaardzo ciekawie :) Luksor, polecam bo Twoje strony (tak mi się wydaje) czyli akcja dzieje się w Białymstoku :)
Dzięki za info. Trzeba się będzie zaznajomić. :)
Obejrzałem. Niezły. :) Zobaczymy jak dalej. Voice, jak myślisz, ten dorosły Sławek w okularach, który pierze po gębie Kruka, to nieżyjący Sławek z bidula i pełni tu rolę ducha, alter-ego Kruka?
Nie wiem czy Voice też ogląda hehe;) (pewnie pomyłka) Natomiast też wydaję mi się, że ten Sławek siedzi w jego głowie. Tylko jedno mi nie pasuje.. bo w jednej ze scen obiecuje żonie Kruka, że będzie się nim opiekować... a to by znaczyło, że jest realny. Chyba, że żona też wyimaginowana :-k... tylko, że ona z kolei mówiła 'dzień dobry' dyrektorowi szkoły  #-o :)

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #301 on: 2018-03-23, 12:41:03 »
Wczoraj pierwszy odc. i powiem szczerze, że zapowiada się baaardzo ciekawie :) Luksor, polecam bo Twoje strony (tak mi się wydaje) czyli akcja dzieje się w Białymstoku :)
Obejrzałem. Niezły. :) Zobaczymy jak dalej. Voice, jak myślisz, ten dorosły Sławek w okularach, który pierze po gębie Kruka, to nieżyjący Sławek z bidula i pełni tu rolę ducha, alter-ego Kruka?
Nie wiem czy Voice też ogląda hehe;) (pewnie pomyłka) Natomiast też wydaję mi się, że ten Sławek siedzi w jego głowie. Tylko jedno mi nie pasuje.. bo w jednej ze scen obiecuje żonie Kruka, że będzie się nim opiekować... a to by znaczyło, że jest realny. Chyba, że żona też wyimaginowana :-k... tylko, że ona z kolei mówiła 'dzień dobry' dyrektorowi szkoły  #-o :)
Myślę, że to jest i często dzieje się w glowie Kruka. Np. to obicie gęby w wannie. W rzeczywistości sam napieprzał głową w ścianę i baterię kranową. A przy TIR-ach sam to zrobił, choć wydawało mu się, że Sławek mu pomógł i go uratował. Zresztą Sławek pierwszy chyba rzucił hasło i przeskoczył siatkę ogrodzeniową, nie czekając aż kibole się spiją, a potem zarzucał to Krukowi... ;)
Seven milestones...
Under a watching autumn eye
Contorted trees are spreading forth
The message of the wind

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
« Reply #302 on: 2018-03-23, 13:41:51 »
Myślę, że to jest i często dzieje się w glowie Kruka. Np. to obicie gęby w wannie. W rzeczywistości sam napieprzał głową w ścianę i baterię kranową. A przy TIR-ach sam to zrobił, choć wydawało mu się, że Sławek mu pomógł i go uratował. Zresztą Sławek pierwszy chyba rzucił hasło i przeskoczył siatkę ogrodzeniową, nie czekając aż kibole się spiją, a potem zarzucał to Krukowi... ;)
Faktycznie, tak było 8) Czujna, bestia ;) No nic w niedzielę kolejny odcinek :)

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #303 on: 2018-03-25, 07:34:49 »
Obejrzałem dwa pierwsze odcinki pierwszego sezonu"Belfra". Na razie jest nieźle i wciągająco. :)
Seven milestones...
The message of the wind

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
« Reply #304 on: 2018-03-25, 12:18:47 »
Obejrzałem dwa pierwsze odcinki pierwszego sezonu"Belfra". Na razie jest nieźle i wciągająco. :)
Bo pierwszy sezon jest naprawdę spoko :ok: Na drugi nie warto tracić czasu, dno ;)

ambush1

• Mourner
  • *
  • 3
« Reply #305 on: 2018-04-23, 09:28:23 »
Wczoraj był ost. odcinek Kruka. Świetny polski serial, chyba najlepszy jak na razie!

Luksor

• Mourner
  • *
  • Phantom of the Opera
    • Whiteslope
« Reply #306 on: 2018-04-27, 17:46:47 »
Obejrzałem i ja. Ostatni odcinek był najmocniejszy. W ogóle serial był inny od wszystkich ostatnio przeze mnie oglądanych. I dobrze, że niezadługi. Z tych radośniejszych scen w serialu, kapitalny był patent żony Kruka, jak udała się do znajomego zapoznać z dokumentacją medyczną męża i jak spławiła pielęgniarkę. ;) Generalnie polecam. Najtrudniej było mi po zaznajomieniu drugiego odcinka, bo pojawiło się jakieś zniechęcenie i byłem już gotów odpuścić, ale wytrwałem do końca i myślę, że warto było, choć całość chłodna, mroczna i przygnębiająca.
Seven milestones...
The message of the wind

Voice

• Global Moderathor
  • *
  • Beware of a sharp-edged weapon called human being!
« Reply #307 on: 2018-04-28, 10:31:35 »
całość chłodna, mroczna i przygnębiająca.

Wchodze w to ;)
I had watched the snow all day.
Falling. It never lets up. All day falling.
I lifted my voice and wept out loud,
"So this is life?".

MCs, CDs & DVDs

Kas

• Glücksbringerin
  • Global Moderathor
  • *
« Reply #308 on: 2020-04-18, 20:39:07 »
Z okazji zakazu wychodzenia siedzę na Netfliksie. Jest tam Rojst, całkiem dobry polski serial, z Dawidem Ogrodnikiem w jednej z głównych ról, polecam. Na początku niby nic się nie dzieje, ale jak już się zaczyna dziać, to jest wow. Jak ktoś jeszcze nie widział, to niech sobie doda do listy :)

lofty-success