Gish. Klikasz na własne ryzyko. Gra powoduje ciężkie uzależnienie ze względu na swą genialną miodność.
Bohaterem jest kula smoły. Tak, moi drodzy - smoły. Żywej smoły. Żywej, inteligentnej i mocno wkurzonej smoły. Też byście się wkurzyli, jakby Wam dziewczynę porwał jakiś potwór z kanałów. W każdym razie owa żywa wkurzona kula smoły potrafi kilka przyjemnych rzeczy - skakać, łazić po ścianach i suficie, prześlizgać się wąskimi korytarzami, rozbijać cegły, rozgniatać przeciwników oraz rzucać cegłami (lub przeciwnikami) w różnych kierunkach. To wszystko w przyjemnej oprawie graficznej. Wymagane wsparcie OpenGL - grafika mimo że jest platformówką z komiksową grafiką, to korzysta z różnych funkcji OpenGL jak na przykład oświetlenie.
Chodzi pod Linuksem, Windowsem i Mac OSX. Na stronie do pobrania wersja demo. Ostrzegałem, że uzależnia?

DISCLAIMER:
Nie odpowiadam za zawalone egzaminy, oblane kolokwia/sprawdziany, niezdane matury i inne takie. Sami będziecie sobie winni - ostrzegałem.
Chyba tylko kobieta mogłaby spowodować, że uwolnię się od tej gry - np. uzyskując lepsze wyniki ode mnie

Lub bijąc mnie w trakcie gry na dwóch. Albo używając kobiecych sposobów :}