Prosze ja Was
chinczyk? Scrabble? Toz to nie gry tylko takie bele co
ok. Scrabble nie jest jeszcze takie zle. Ale w porownaniu z "prawdziwymi" grami wymieka na starcie. Pamietam jak kilka lat temu wpadl do nas na sylwestra znajomy i wzial osadnikow z catanu. Dla mnie to bylo pierwsze zetkniecie z nowa era planszowek (wczesniej to jeno wlasnie scrabble znalem, szachy i inne klasyki plus magie i miecz i kilka innych oldskulowych tytulow z czasow podstawowki). No i coz....przegapilismy kompletnie polnoc. No a dwa dni pozniej mialem juz swoj egzemplarz osadnikow a niedlugo potem jeszcze dwa dodatki
a pozniej to juz poszloooo i teraz szafa mi sie ugina od pudel. Polecam! Dzisiejsze planszowy to zupelnie inna bajka niz to co bylo kiedys. Cyfrowe gry wymiekaja, przy calym moim szacunku do serii silent hill ktora po dzis dzien uwielbiam. Przez silent hill 1 prawie przegapilem mature z matmy 
Grałam w Osadników ale mi nie podeszli. W domu mam Elder Sign, Android, Neuroshima Hex, Netrunner, Wolsung i Kowój. Grałam w Yggdrasil, Osadników, 7 cudów Świata, Horror w Arkham, Carcasonne, Zakazana wyspa, Agricola, Alcatraz, Świat Dysku, Gra o Tron (NIE POLECAM), Munchkin (tak, jest planszówka) i wiele innych, których już nie pamiętam.