Author Topic: Radio  (Read 36911 times)

0 Members i 1 Gość przegląda ten wątek.

Juzef Le Dragon

• Guest
Radio
« Reply #30 on: 2004-06-09, 15:54:18 »
Słucha ktoś może normalnego radia?

Ja lubię takie z okiem.

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
Radio
« Reply #31 on: 2004-06-09, 21:26:09 »
Quote from: Juzef Le Dragon

była taka książka co przemówienia Hitlera wysyłali w kosmos, i po pół wieku dostali odpowiedź.

Nie był to przypadkiem "Kontakt". Film też był taki i tam też był motyw z Hitlerem :roll:
True Pagan Winter Crew

Juzef Le Dragon

• Guest
Radio
« Reply #32 on: 2004-06-14, 12:17:43 »
Quote from: Minder
Quote from: Juzef Le Dragon

była taka książka co przemówienia Hitlera wysyłali w kosmos, i po pół wieku dostali odpowiedź.

Nie był to przypadkiem "Kontakt". Film też był taki i tam też był motyw z Hitlerem :roll:

Pewnie to było to...

Kas

• Glücksbringerin
  • Global Moderathor
  • *
Radio
« Reply #33 on: 2004-06-16, 18:58:42 »
radio marii nadaje... ma kto tabletki od radia jazz?  :wink:

Kas

• Glücksbringerin
  • Global Moderathor
  • *
Radio
« Reply #34 on: 2004-09-13, 13:48:47 »
mmmmmmmmm... słuchałam wczoraj Minimaxu (na http://www.radio.com.pl/trojka">Trójce). był wywiad ze Stevenem Wilsonem, głównie o Blackfield (ktoś się wybiera na koncert? to może razem pójdziemy??? bo ja tak na 90% na razie), ale też o Opeth, Fishu i Porcupine Tree. i dał "By the pain I see in others", co prawda tylko fragment, bo niestety :( to jest trochę za długie do radia (chociaż raz słuchałam chyba Bisa w poniedziałek i były 20minutowe kawałki; nieważne). a teraz czytać uważnie, co pan Piotr o naszym ulubionym zespole powiedział: "...tylko tyle, by tym, którzy nie znają tej wspaniałej grupy przybliżyć i pokazać, jaki wpływ wywarła współpraca ze Stevenem Wilsonem..."; akurat rozmawiał z nim o tym, co z twórczości Blackfield przenika do Porcupine Tree i Steven zaczął o Opeth i ich wpływie na muzykę PTree (a to zresztą słychać na "In Absentia")

stille

Radio
« Reply #35 on: 2005-03-15, 00:26:38 »
ja ostatnio z sentymentu lubie radio wawa :D  i 94 :twisted: a z internetowych to ulicznik i antyradio :mrgreen:
jestem wodą, do której raz włożywszy dłoń
nigdy nie zdołasz jej zapomnieć...

Unas

• Hate, Dominate, Congregate, Eliminate...
  • Global Moderathor
  • *
  • Zajebisty gawron jest zajebisty
Radio
« Reply #36 on: 2005-03-15, 18:16:15 »
polecam internetowe blood of god, dobra muzyka tam leci, w tym Opeth. :D
[under construction]

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
Radio
« Reply #37 on: 2005-03-15, 18:30:26 »
A może sami założymy radio internetowe? ;) Kto ma szybkie łącze? :P
True Pagan Winter Crew

stille

Radio
« Reply #38 on: 2005-03-15, 18:54:19 »
hehe i sam Opeth by lecial hehe na zmiane z Bloodbath, Katatonią i sth alike hehe ;) ja nie mam chyba dobrego lacza. tylko takie srednio chujowe. :P

Unas

• Hate, Dominate, Congregate, Eliminate...
  • Global Moderathor
  • *
  • Zajebisty gawron jest zajebisty
Radio
« Reply #39 on: 2005-03-15, 19:07:21 »
Ja jestem 100% za. Dlaczego niby tylko Opeth. Słuchamy razem takiej ilości muzyki, że wystarczyłoby na pokrycie niejednego radia. Pomysł super. :D
[under construction]

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
Radio
« Reply #40 on: 2005-03-16, 01:08:16 »
Okej. Widzę, że redakcja się powoli zbiera ;) W sumie to byłoby naprawdę cool mieć własne radio związane ze stronką. Oczywiście pozostaje kwestia praw autorskich :roll:
Zawsze można działać "w podziemiu" ;)
True Pagan Winter Crew

stille

Radio
« Reply #41 on: 2005-03-16, 09:57:28 »
takie podziemne radia są best poprostu :!: no.. tak jak to "unas" zauwazyl, jest nas tu sporo, sluchamy nie tylko Opeth, ale roznej roznistej nuty, so bylo by co wypuszczac w eter. ej to moze byc fajna sprawa... hehe :twisted: jeszcze chwila a spodoba mi sie ten pomysl hehe :D
ej ale chcielibyscie tylko jakas taka ciezka muze wypuszczac, czy np. rozne audycje podzielone jakos gatunkowo: np. metal, punk, reggae, ska, hh, techno?? tylko łapy ode mnie zdaleka za to co tu napisalam bo ja wszystkie w.w lubie :twisted:

minder

• Master of Disaster
  • Administrator
  • *
  • Wokół sami lunatycy...
    • mindr.
Radio
« Reply #42 on: 2005-03-16, 11:08:46 »
Myślę, że możnaby podzielić ramówkę tematycznie.

Osobiście nie mam nic przeciwko ambitnemu hiphopowi w wykonaniu Fisha czy Koli. Z tych rejonów szanuję też Cypress Hill (stare kawałki mają zabawne, np. Dr Greenthumb), IceT (szczególnie za kapelę Body Count) i House of Pain (Jump Around rządzi).
Myślę, że każdemu redaktorowi możnaby po prostu przydzielić "czas antenowy", na który sam by sobie dobierał kawałki. Oczywiście potrzebna byłaby odpowiednio skonstruowana strona zawierająca spis tego co już leciało (żeby się redaktorzy nie dublowali przypadkiem) i tematykę najbliższych audycji (np. redaktor najpóźniej tydzień wcześnij powinien zadeklarować co mniej-więcej będzie puszczał - niekoniecznie tytułami).
Żeby było śmieszniej, to zarządzanie całym tym bałaganem mogłoby odbywać się normalnie poprzez przeglądarkę: wrzucanie kawałków na serwer (no tu ewentualnie FTP), wybieranie "playlisty" i ziu. Odpowiednie skrypty na serwerze zajmowałyby się resztą. Oczywiście możnaby spróbować też prowadzić audycje z gadaniem :P To by dopiero był czad :twisted:

Jeśli chodzi o sprawy techniczne, to jak na razie istnieje jedno główne ograniczenie - przepustowość łącza. Jest jeszcze pomniejsze ograniczenie: fakt, że nie mam wolnego czasu w ilościach pozwalających na przygotowanie wszystkiego.

BTW: Kumple prowadzili radio internetowe w akademiku, ale tam nie było problemów z przepustowością :P Na pokoju mieli napisane "Studio nagraniowe - nie pukać" :lol:
True Pagan Winter Crew

Czarna

• ~pani zima~
Radio
« Reply #43 on: 2005-03-16, 20:00:12 »
Na moim łączu nawet się żadnego radia słuchać nie da... Cały czas przerywa  :x
...If I call will you come and will you save me?

caress of stars

• Guest
Radio
« Reply #44 on: 2005-03-17, 16:09:54 »
A czy ktos z was zna jakies radio gdzie puszczają czesto starsze plyty The Gathering? Stracilam ich plytki (pozyczylam dawno temu i do mnie nie wrocily :? ) a mam taka okropna ochote posluchac :(... a moze  :arrow: mały offtop ;)  :arrow: zna ktos z was osobnika/osobniczke, ktory/a ich slucha i moglby/laby mi pozyczyc do przegrania? Jesli tak to bede wdzieczna za prywatna wiadomosc albo info na GG, zeby tutaj nie offtopicowac ;>